המחשבה שרצתה לצאת הוא סיפור בחרוזים אודות מחשבה קטנה אשר נולדה בראשו ילד ומשתוקקת להתגשם, ובדרכה פוגשת את האוזן, האף, העין והפה – משוחחת עמם ולומדת על תפקידם
מהי מחשבה, אותו 'משהו' שקורה בתוך ראש? כיצד היא נראית, מרגישה, חושבת? מחשבה הינה מונח מעורפל וקשה להבנה עבור ילדים, וגם עבור מבוגרים רבים... מה שברור הוא ש"המחשבה" ראויה למחשבה – נושא המזמין שיחה מרתקת והפעלת דמיון ויצירתיות
מהי מחשבה, אותו 'משהו' שקורה בתוך ראש? כיצד היא נראית, מרגישה, חושבת? מחשבה הינה מונח מעורפל וקשה להבנה עבור ילדים, וגם עבור מבוגרים רבים... מה שברור הוא ש"המחשבה" ראויה למחשבה – נושא המזמין שיחה מרתקת והפעלת דמיון ויצירתיות
על הדרך המצאנו את המשחק
‘חיות וריצות’
משחק לוח שניתן להדפסה ( נייר בגודל איי3), פשוט, קל וכיפי.
איך מוציאים ספר בהוצאה עצמי? בלוג אינפורמטיבי לשירותכם
החלטת להוציא ספר ילדים – סחתיין!
הטקסט כאן נועד לתת סקירה מתומצתת, בערך, על התהליך וניהול פרויקט שכזה. אגב, כתבתי זאת בעקבות ספר הילדים שלי אך רוב במידע תקף לרוב הז’אנרים.
קיימים בלוגים רבים טובים אשר מלאים בתיאורים – google it – ומרחיבים על נושא הוצאת ספר עצמאית. עם זאת, רובם משאירים לעצמם את הלקחים שלמדו, ומספקים מידע פחות קונקרטי לגבי התהליך עצמו וחבל- כי שם מצוי הפרויקט: ה”מה, מי, למה, כמה, איך, היכן…”.
שתי נקודות מרכזיות לגבי הטקסט שלפניכם:
א. רוב הנושאים מופיעים כ’נקודות’, ולאו דווקא טקסט רחב ותיאורי. השתדלתי לכתוב כמה שיותר “ת’כלס” ומנקודת מבט עסקית.
ב. זהו איננו טקסט קדוש: אתם מוזמנים לא להסכים איתי…
מתחילים ב”אמ;לק” – “ארוך מדי; לא קראתי” למי שלא מכיר
יש המון על מה לכתוב לגבי הוצאת ספר. בבלוג זה התמקדתי באספקטים רבים של הפקת ספר, אך לא בצד הרגשי\אמנותי. מובאים כאן רשמים שאספתי, תוצאות התחקיר שערכתי, טיפים, טריקים וכלים חינמיים או זולים מאוד בהם עשיתי שימוש, וקצת מהידע הכללי שלי בנושא ניהול פרויקטים.
בואו נתחיל בחביתה.
מה כרוך בהחלטה הפשוטה “אני רוצה לאכול חביתה”?
החלטה איזה סוג חביתה, כמה ביצים, גז, מחבת, ביצה, מלח, שמן, כלי לערבוב הביצה, גפרור\מצית, המתנה בסבלנות, צלחת, מזלג, מפית, אולי משהו לנשנש בצד?ואצל חלקנו יש גם צורך בסבון כלים, סקוץ’, מגבת…
מהי הפואנטה?
שאפילו פרויקט ‘חביתה’ טומן בחובו לא מעט משתנים והחלטות.
אני משער שהבנתם למה אני חותר…
מהי ההחלטה הראשונה שעליכם לעשות?
האם אתם מוציאים את הספר לעצמכם ולמשפחה, או שאתם מתייחסים אל זה כאל עסק?
אם החלטתם לעשות פרויקט נחמד לעצמכם, אפשר להוציא משהו חביב בכמה מאות ₪ ולהדפיס עותקים יחידים. האיכות פחות רלוונטית ויהיה לכם את הספר שרציתם.
לעומת זאת, אם החלטתם למכור לאנשים – אז אנא המשיכו לקרוא.
החדשות הרעות
כמו בתיכנון של חתונה או טיול לחו”ל, גם פרויקט זה ישאב מכם הרבה מאוד כסף, זמן ואנרגיה. בהמשך אפרט בדיוק למה אני מתכון
אם אתם חושבים שחנויות הספרים יכרכרו סביבכם, אנא חשבו מסלול מחדש. רשתות הספרים זה בלוף. אסביר: גשו בבקשה לאחת מהחנויות של שתי רשתות הספרים בארץ ובקרו את שולחן ספרי הילדים שבמרכז החנות. מיד תשימו לב שלפחות 30% מהספרים שם הם ‘נכס צאן ברזל’ כמו מעשה בחמישה בלונים, האריה שאהב תות וכו’. אלה מונחים שם שנים ולא יזוזו עוד שנים. אני לא מזלזל בהם, חס וחלילה. רק אומר שנשאר מעט מאוד מקום לספרים בעלי פוטנציאל מכירה. אבל נגיע לזה אחר כך.
קיים סיכוי נמוך מאוד למכור אלפי ספרים מחוץ לרשתות הספרים. צריך לדעת לעבוד אינטרנטית וליצור שיתופי פעולה עסקיים. משמע: זוהי עבודה לכל דבר.
החדשות הטובות
נו, אז מה? זוהי הזדמנות לעשות משהו שונה בחייכם. חבר’ה, אין יותר ‘רשימת חלומות, מתישהו אני אוציא את הספר…’. רוצים לעשות? תעשו..
להוציא מוצר זה סיפוק אדיר, ולתת חוויה וחיוך לאחרים – מעניק תחושה נפלאה.
אז קדימה – לעבודה.
ניצחתם פעם על תזמורת פילהרמונית?
אישית, למעלה מ-15 שנים שאני מנהל פרויקטים שונים, בעולמות שונים: בעולם המסעדנות, בעולם היזמות והטכנולוגיה, העיצוב, ניהול מוצר, ועוד. מניסיוני, פרויקט טוב צריך להתחיל בהבנה: עם מה אנו מתמודדים, מה מרכיב אותו, מה הוא דורש מאתנו, מהי המטרה שלו. למה אנו עושים את מה שאנו עושים.
אם טרם ניצחתם על תזמורת פילהרמונית, הנה ההזדמנות שלכם: גם אתם הולכים עכשיו לנצח על סוג של תזמורת וזה אומר שלושה דברים:
א. אף אחד לא מחליט במקומכם. אומרים של-3 אנשים יש 5 דעות, וזה תקף במיוחד בפרויקטים יצירתיים: לכולם יהיה מה להגיד, וכולם צודקים. או שלא. ככה זה.
ב. רק אתם אחראים לקבל החלטה. יש הרבה על מה להחליט… התזמורת שלכם מורכבת מלא מעט ספקים ולכל אחד אינטרס מסוים. קחו זאת בחשבון. שאלו אותם שאלות, תחקרו, השווה, הבינו איך בנוי העסק. החליטו החלטות קרות.
ג. אתם צריכים קהל… אני יודע שזה ברור, ועדיין. על מנת להצליח, אתם חייבים דעות שונות ורבות לגבי המוצר שלכם – תנו את כתב היד לחברים וגם לאנשים שאתם לא מכירים, ושמעו מהו הפידבק גם אם לא תיישמו אותו – ראו סעיף 1… בנוסף, על מנת למכור את הספר, תזדקקו לעזרה מאנשים רבים שישמעו על כך ויעזרו ובעיקר – ישלמו וירכשו. זכרו: על מנת למכור תצטרכו לצאת מהמעגלים הראשונים והשניים של החברים…
בואו ניכנס לפרטים
אחרי שהבנו שזה פרויקט ושאתם מנצחים על תזמורת – הכנתי מספר ראשי פרקים.
חלקם קצרים יותר, חלקם מפורטים; חלקם מכילים שאלות חשובות שיש לשאול, חלקם נטו מידע.
חלקם יתנו לכם מידע שלא תמצאו בשום מקום, ומשום מה לא מדברים עליהם.
מוכנים? מתחילים!
זמן:
הפרויקט עשוי להימשך 2.5 חודשים – זה הזמן שלקח לי, ואני קצת מנוסה בניהול פרויקטים ושמעתי גם על 6-10 חודשים לספר ילדים, ויותר.
זה תלוי במשאבים שלכם, כמו זמן, כסף, יכולות אישיות, שימוש במיקור חוץ ועוד.
קבעו לעצמכם דדליין. אחרת, זה פרויקט שלא יגמר.
החלטה: למי מיועד הספר?
מהם הגילאים? האם הילד יקרא לבד, או ההורים יקראו עבורו? החלטה זו תשליך על הסיפור, בחירת המילים, הגופן, הצבעים, ועוד.
החלטה: כיצד המוצר ירגיש?
נייר רגיל או כרומו? צבעוני או שחור לבן? ספר ענקי או ספר כיס? אני עשיתי שימוש בדפי כרומו 170 גרם שהוא עבה פי 2 בערך מדף מדפסת רגיל, ועם גימור מסוים. בקשו להרגיש את הדף, ותחליטו מה טוב לכם. יש חשיבות גדולה מאוד לתחושה הפיסית שהספר מעביר למי שאוחז בו
כריכה: קשה או דקה? למינציה מט או מבריקה? עשו ביקור בחנות הספרים ומצאו ספר שנראה ומרגיש כמו הספר שתרצו להוציא לאור.
מה שמוביל בהכרח לנקודה הבאה:
החלטות עיצוביות
אולי ההחלטות החשובות ביותר, והנה כמה דרכים להתמודד עימן.
תעברו על ספרי ילדים והבינו לפרטי פרטים איזה סגנון אתם מחפשים. אחרת – אתם בצרה.
מדוע? משום שלעבוד על פרויקט יצירתי עם מאייר זה קושי עצום ועל שניכם להיות מודעים לכך. למעשה, אתם מבקשים מהמאייר להמחיש את מה אשר בדימיון שלכם, וזה כמעט בלתי אפשרי.
לכן, חשוב מאוד לשבת יחד עם המאייר על כיוונים שאתם אוהבים, ולחקור ביחד: עובי הקו, סגנון הצביעה, גודל האיורים, כמות האיורים, ועוד ועוד.
לאחר מכן – תפקידכם הוא לעשות סטוריבורד. כן – זה תפקידכם. סטוריבורד זה התסריט – מה יקרה ויזואלית בספר. התחילו באופן פשוט, באיור עם עיפרון על דף טיוטה כל איור שלדעתכם צריך להיות בספר. זהו אינו תפקידו של המאייר. איירו מה קורה שם, מה ההתרחשות, מי עושה מה ומדוע. אילו הבעות פנים יהיו שם. האם יש תנועה… כל דבר שיעזור למאייר להבין אתכם, יקדם אתכם במהירות ויחסוך לכם מאות ואלפי ש”ח, והמון עצבים.
הפנימו היטב: פרויקט יצירתי לא נע באופן ליניארי. יש הרבה דברים שתצטרכו לאייר מחדש שוב ושוב, ואתם חייבים להבין את זה )שניכם(. אתם בסירה זו יחד.
עריכה
במידת הצורך, ואם אינכם ‘אנשי מילים’ – שיכרו מישהו שמבין את קהל היעד שלכם, ויכול לקחת את המילים והרעיון ולתת לו ביצוע טוב יותר עבור קהל המטרה.
ניקוד והגהה
תראו, אני לא מבין למה צריך ניקוד… אבל אין מה לעשות: ספרי ילדים חייבים לקבל ניקוד.
ניסיתי להשתמש בכלים אינטרנטיים, בסוף הבנתי שצריך בעל מקצוע… בעל מקצוע טוב גם ייתן מספר עצות לגבי שימוש נכון בטקסט, סימני פיסוק ועוד.
חוות דעת
כפי שכבר אמרתי –תשאלו רבים, אך אל תקבלו את כל מה שאומרים. זה הספר שלכם והחזון שלכם!
אם לאחרים יש חזון אחר, שיכתבו בעצמם!
מחיר וכספים
הפקת ספר ילדים עולה בין 20,000-35,000 ₪, תלוי כמה אתם מבינים ומכירים את התהליך.
לי זה עלה הרבה פחות, חלקית משום שחקרתי, יש לי ידע מוקדם והשתמשתי בכלים שכתובים בהמשך.
כמה עולה היום ספר ילדים בחנות? אחרי מבצע, כ-30-40 שח. יהיה לכם קשה לתמחר את הספר הרבה מעבר לכך, וזאת למרות שהעלויות שלכם לספר יהיו גדולות מאוד. לכן, לפחות בהדפסה הראשונה שבתקווה תימכר כולה, מרווח הרווחים שלכם יהיה קטן יותר. בהדפסה שנייה תוכלו להרוויח הרבה יותר מכיוון שכיסיתם את העלויות.
קחו 5-10 הצעות מחיר מכל ספק.
הכנתי לכם קובץ אקסל קטן לחישובים. נסו להיעזר בו.
היכן יימכר הספר? האם חנות צעצועים תוכל לקנות מכם יחידות ועדיין להרוויח?
נסו להבין כמה אתם צריכים למכור כדי להחזיר השקעה. יכול מאוד להיות שתבינו שאולי ההרפתקה לא שווה… אבל זה עדיף מלחלום ולהפסיד עשרות אלפי ₪.
חשבוניות – האם אתם עוסק מורשה? עוסק פטור? האם הכנתם תשתית כדי למכור ספר באופן חוקי? קבלות, חשבוניות, אולי אפילו רו”ח?
פלטפורמות שיווק – יש מספר אתרים שמוכרים ספרים דיגיטליים של סופרים עצמאיים. דברו עם כולם, קבלו חוזים, החליטו לבד, בדקו כל אחד: מה מכר, איפה, מה הצליח לעשות בחייו. שאלו אותם שאלות קשות. אתם משקיעים המון זמן ואלפי ש”ח – מגיעות לכם תשובות.
אריזות ושילוח – כיצד ייראה משלוח? כיצד תיראה חבילה? האם אתם ערוכים לשלוח חבילות? כספית? לוגיסטית? חומרי אריזה? עבודת אריזה? באיזה שירות שילוח תשמשו? כמה זה עולה? כמה זמן לוקח לכם לקלוח חבילה? מה קורה עם החבילה לא מגיעה?
טיפים של בנק – על מנת למכור מהאתר ולחבר אותו לפייפאל, תצטרכו חשבון פייפאל.
אינני יודע אם זו המלצה או חובה – אבל יש לפתוח חשבון בנק נפרד עבור הפעילות העסקית שלכם בפייפאל . אני בחרתי לפתוח חשבון בנק נפרד כדי שיהיה לי מסודר וחוקי… וגם כאן יש דרך לעשות את זה זול:
פתחתי את סוג החשבון הפשוט ביותר בבנק. אצלי – 10 שח בחודש, וללא כ.אשראי. אם תרצו אתם יכולים לחסוך גם את זה: פייפאל למעשה דורש פרטי חשבון בנק – כדי שיהיה לכם אפשרות להעביר את הכספים שנכנסו “מחוץ לפייפאל” – אליכם לחשבון. אתם יכולים לבחור שלא להזין זאת, ובכך כל ההכנסות שלכם יישארו לטובתכם ולשימושכם כאשר תשלמו באמצעות פייפאל באתרים אחרים. פייפאל מבקש שתזינו כרטיס אשראי, על מנת שדרכו תשלמו את עמלות הפייפאל במידה ואין מספיק יתרה. אם לא תזינו ותצטרכו להוסיף יתרה לחשבון – פשוט ‘תשלמו’ לאותו חשבון הפייפאל כמו כל לקוח.
שוב, קבלו קובץ אקסל שהכנתי. אולי יעזור לכם לעשות סדר: http://bit.ly/2c2aJJq
מימון המונים
רבים מתלהבים מ’מכרה הזהב’ של גיוס המונים, כי שמעו על חבר של חבר של חבר ששמע בטלוויזיה: “מה הבעיה, נעשה מימון המונים ונגייס כסף”.
אז לא. נתחיל בסוף: זה לא עובד, ואסביר מדוע.
קודם כל, הבינו שיצירת קמפיין מימון המונים מנצח זה מקצוע. לגמרי.
צריך להכיר מאות אנשים , להכין טקסט שיווקי מהמם, פרסים, צילומים, סרטון, ועוד. לוקח לא מעט זמן והרבה מקצוענות כדי להעלות פרויקט טוב לאוויר.
כשהפרויקט באוויר, תצטרכו לבקש כל יום את עזרתם של כל חברייך להפיץ את השמועה. וואי, איזה ניג’וס זה. אתם עלולים ‘לשרוף’ את עצמכם אצל רבים מהם. וכנראה גם שתצטרכו לשלם על קמפיין שיווקי בפייסבוק – יש! עוד כסף להוציא! ובשביל זה תצטרכו עמוד פייסבוק. אחלה, אז צריך גם לבנות אחד כזה, למתג אותו היטב וכו’…
נניח, ורק נניח שהצלחתם – עכשיו תצטרכו לעבוד ב’לספק את הפרסים’. יש לכם זמן לזה? רצון? האם זה מה שביקשתם לעצמכם? ומה הקשר בין זה לבין הספר? המון, המון אנרגיה שהולכת למקום לא רלוונטי.
למה מימון המונים לא עובד עבור ספרי ילדים?
עשיתי מחקר. הלכתי לאתרים של מימון המונים ובדקתי. גם בארץ וגם בחו”ל, אגב.
להלן הממצאים:
בקטגורית מימון לספרי ילדים אותה בדקתי, רק אחוז קטן מאוד הצליח. אבל רגע, יש עוד, זה עוד לא השוס.
…השוס הוא שהמעטים שכן הצליחו, השיגו כמעט בדיוק את אותו הסכום שביקשו.
מה זה אומר? לפי הפרשנות שלי – מי שתרם את הכסף היו המעגלים הקרובים: חברים ומשפחה. אני משוכנע שהכותבים עצמם הוסיפו כסף, כי אחרת אין הגיון בכך שעשרות פרויקטים גייסו כמעט בדיוק את הכסף שדרשו.
פרויקטים של מימון המונים מצליחים רק אם עוברים את היעד שנקבע מראש. לכן, אם ביום האחרון חסרים כמה אלפי ₪ כדי להשיג את היעד, מכניסים את היד לכיס ומשלימים כמה שצריך, כי תחשבו כמה זה מבאס להגיע ל29,000 ₪ כשביקשתם 30,000 ₪… וזה הסכום הממוצע לגיוס המונים בתחום זה. זה אומר שכל ה29,000 ₪ ילכו לפח אם לא תעברו את הסף.
אלא מה…: האתר לוקח כ9%, כך שעברתם את סכום הגיוס בקצת, והשלמתם מכיסכם, ואז האתר לוקח 9% מכלל הסכום ויוצא שאיבדתם לא מעט כסף. אבל יותר מזה: החברים והמשפחה שלכם במילא יקנו את הספר, אז בשביל מה לנסוע לאילת דרך קרית שמונה…? בשביל מה להרים את כל הפרויקט הזה אם בכל מקרה הגעת לאנשים שהיו משלמים גם כך עבור היצירה שלך? במקום להשקיע כל כך הרבה אנרגיה, זמן וכסף בקמפיין, עדיף היה שהיו מושקעים בספר…
ומדוע אני חושב שרק חברים ומשפחה מממנים את ‘ספרי הילדים’ באתרי מימון ההמונים? משום שבפרויקטים שבדקתי, כמות האנשים שתרמו ברוב המוחלט של המקרים שכן הצליחו היו 250-300 איש. אם תשבו רגע על רשימת אנשי הקשר שלכם והחברים בפייסבוק – תגלו שזה מספר ריאלי מאוד שניתן להגיע במעגלים הראשונים-שניים וקצת מהשלישי.
כלומר, זה לא ‘פרץ את הסכר’ שגרם לאנשים מכל העולם התחילו להתעניין ולשלם עבור הספר. זכרו, לא מדובר כאן בגאדג’ט טכנולוגי מגניב, שאנשים רוצים לעצמם. זהו ספר ילדים, ואתם לא רם אורן.
משווקים לרשתות ספרים \ מפיצים \ וכו’.
לא ארחיב על זה רבות, רק אסביר מדוע לדעתי זה אפיק ללא שום הגיון כלכלי.
בקצרה – אתם עושים הכול, משלמים על הכול, נאלצים להתחייב לכמויות גדולות, לשלם על הרבה דברים, אך עקב הדואופול של רשתות הספרים – יש לכם שבריר של סיכוי להיכנס למדף הספרים בחנות.
עשרות ספרי ילדים יוצאים בחודש, אל אותן שתי רשתות. ובכל מקרה – המדף שם עמוס בנכסי צאן ברזל )30%-40% מהמדף(, וכל השאר – לכל שאר סופרי הילדים. אז מה הסיכוי לדעתכם?
והיה ובכל זאת אתם רוצים לחתום על חוזה הפצה: שיטת התגמול היא בדיחה כלכלית ללא שום הגיון עסקי. תצטרכו למכור אלפים כדי להחזיר השקעה. נסו אותי, שימו את המספרים על דף. ותבינו.
אולי יש מקום כלכלי לעבוד עם החנויות הללו במידה וכבר מכרתם כמה מאות ספרים באופן עצמאי. אז, אולי יש הגיון וסיכוי שהספר אשכרה יעמוד על המדף. בהצלחה!
הדפסה
קבלו הרבה הצעות מחיר, והשוו בין מחירים תואמים לגבי אותו גודל דף, סגנון גימור, ‘תפירה’… אחרת תקבלו הצעות מחיר שאי אפשר להשוות ביניהם.
מחיר ל-500 יהיה דומה מאוד למחיר ל-1000, עקב שיטת ההדפסה. לכן, אולי עדיף לכוון ל-300 עבור המהדורה הראשונה – שגם זה לא מעט.
תחשבו האם יש לכם היכן לאחסן את הכמות. אם לא – השכרת מחסן תעלה לכם עוד כ150-200 שח בחודש. חפשו בגוגל: אחסון
מעל גודל עמוד מסוים המחיר יעלה, משום שהמדפיס לא יצליח להכניס 2 דפים על כל יריעת נייר אחת, ולכן ניצול חומר הגלם יהיה נמוך והמחיר יעלה. במילים פשוטות – זה יגרום לו להשתמש בהרבה יותר נייר בשביל להפיק את הספר.
כיוון דפים – מכירים את זה שאתם קוראים ספר והוא כל הזמן ‘שואף להיסגר’ לכם על היד? זה קורה משום שכיוון הסיבים של הדפים הוא לרוחב ולא לאורך. ודאו זאת מול המדפיס.
אתרי עזר:
אם תרצו להפוך את הספר לקובץ של אמזון .mobi – הורידו בחינם תוכנה מאוד פשוטה הנקראת “Kindle Kids’ Book Creator User Guide”, ישירות מאתר אמזון:
בלוג על קידום ספרים באמזון. טרם ניסיתי –
מבוא לקבצים דיגיטליים:
אפשר גם להעלות את הספר או את חלקו, ל- OurBoox, בקלות ובחינם
רכישת דאנאקוד ומידע נוסף – בעיקרון כל ספר שיוצא בארץ מחויב בדאנאקוד או מסת”ב. דאנאקוד עולה הרבה פחות, ותקף רק בארץ
רכישת קוד ISBN – מסת”ב – ומידע נוסף. מסת”ב תקף לספר שיוצא בארץ וגם בחו”ל.
מתרגמת מדהימה מעברית לאנגלית, עימה עבדתי – כולל החרוזים – זואי ג’ורדן:
לגבי בדיקת התחביר של הטקסט באנגלית – עבודה מדהימה ובדולרים ספורים: http://bit.ly/2cnv6jE
ובכלל – אינספור פרילנסרים לעבודות קטנות, כמו לקבל 100 לייקים לעמוד הפייסבוק, ליצור עבורכם דפי נחיתה ואתרים, תיקוני פוטושופ, איורים, תיקוני טקסט, הקלטת סאונד… https://www.fiverr.com/
אם החלטתם בכל זאת לפנות למפיצי ספרים – רשימה נמצאת כאן:
מידע לגבי הוצאה פרטית:
בלוג של גילי בר-הלל
או פשוט לחפש מידע בגוגל:
שירותי ניקוד:
http://katvanit.co.il/%D7%AA%D7%95%D7%93%D7%94/
https://nakdan.morfix.co.il/nikud/Demo
מילים נרדפות:
https://milog.co.il/_/s/%D7%A0%D7%A8%D7%93%D7%A4%D7%95%D7%AA
מימון המונים: רוצים לבדוק בעצמכם מה קורה בקטיגוריית מימון המונים?
הדסטארט: כתיבה: http://bit.ly/2c1ZJJW
מימונה: http://bit.ly/2c9coMg
קיקסטרטר, בינ”ל – http://kck.st/2bMqn9X
אינדיגוגו, בינ”ל- http://bit.ly/2chvJba
***
מקווה שתרמתי במעט לידע שלכם.
אם אהבתם – תחזירו לי קצת על ידי לייק לעמוד הפייסבוק: http://bit.ly/2bSO7I6
מטרתי הייתה לא לרפות את ידיכם. אם זה הפרויקט שלכם – צאו והגשימו אותו. רק השאירו עיניים פקוחות בבקשה ותעבדו הגיונית ועסקית. אחרת, עדיף שתשמרו את עשרות אלפי הש”ח לטובת משהו אחר…
מוזמנים תמיד ליצור עמי קשר.
ארז.
?הספר - על מה ולמה
בְּרֹאשׁוֹ שֶׁל יֶלֶד וּשְׁמוֹ רוֹן,
נוֹלְדָה מַחְשָׁבָה. כָּךְ, פִּתְאוֹם.